Снимка: ПетелПочти 500 снегорина са обработвали пътищата през нощта, съобщават от

...
Снимка: ПетелПочти 500 снегорина са обработвали пътищата през нощта, съобщават от
Коментари Харесай

Почти 500 снегорина са обработвали пътищата през нощта

Снимка: Петел

Почти 500 снегорина са обработвали пътищата през нощта, съобщават от Агенция " Пътна инфраструктура ". 

Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват против замръзване и хлъзгавост.

Поради снегонавявания е затворен най-високият старопланински проход – " Троянски ". В област Смолян е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона и прекосяването с ремаркета и полуремаркета през прохода " Превала ".

За повишение сигурността на придвижване при нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър и снегонавявания, е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да съблюдават отдалеченост, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, регистрират от АПИ.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от деноно

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР